2019-05-17 07:38:24• hírek • Közlemény

Snack Trackers: tízórai nyomozós projekt a G. E. Palade Élelmiszeripari Líceumban

Az egészséges étkezési szokások kialakitásában nagyon nagy szerepe van az iskolai tízórainak is.

A szatmárnémeti G.E.Palade Élelmiszeripari Liceum XII. A osztálya részt vett az Etwinning projekt keretén belül a "Snack Trackers", azaz „Tízórai nyomozók" cimű pályázaton, mely az egész iskolai év alatt zajlott török, francia és portugál partneriskolákkal karöltve.

 

 

A gyerekek megfelelő fejlődését, tanulási készségeieket nagyban elősegiti a helyes és egészséges ételek elfogyasztása iskolaidőben. Ezért az iskola tekinthető a helyes táplálkozási szokások kialakitásában az egyik alapillérnek, ahol a gyerekek megismerkedhetnek ezekkel a fogalmakkal. Eme projekt keretein belül felhívjuk a diákok figyelmét a "gyors kaja, nasi" káros következményeire, mely a magas kalória – alacsony tápérték tartalom közötti összefüggést elemzi.

 

 

A projekt célja egy olyan átfogó tanulmányi elemzés összeállitása, mely a diákok tízórais étkezési szokásait térképezi fel a helyes táplálkozás tükrében,  illetve meghatározza a helytelen táplálkozás fogalmát, továbbá "egészséges ételek kontra egészségtelen nasik". A program keretében egészséges ételek készültek az iskolai laborban, bevonva a pedagógusokat. Nem utolsó sorban pedig az elektronikus platformon elérhető multimédiás alkalmazásokat használata, majd a kutatási eredmények megosztása volt a cél. Az eredmények a nyilvános fórumokon: https://twinspace.etwinning.net/71370/home

 

 

A projekt elvárt eredményei között szerepel egy e-book elészitése, a diákok által írt éretékelés, helyi jellegű egeszséges tízórai receptek összegyűjtése, valamint egy videó, mely a foglalkozásokat örökíti meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: